Zumba® Fitness

Wat is Zumba?

Zumba is een groepsles waarin je op swingende Latijns-Amerikaanse muziek door een combinatie van fitness- en dansbewegingen toewerkt naar het verkrijgen van een topconditie. De verschillende dansstijlen die daarin voorkomen zijn bijvoorbeeld de salsa, merengue, axé, samba, bachata, reggaeton en cumbia.

Het aanstekelijke Zumba is een intensieve work-out waarmee je veel calorieën verbrand. De choreografie van de Zumba-lessen is niet moeilijk, dus iedereen kan meedoen. Je hebt vast nog nooit zoveel plezier gehad tijdens een work-out!

 

Oprichter

Het is opgezet door Alberte 'Beto' Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Beto is een celebrity Fitness instructeur. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans. 

 

Vetverbranding EN spierversterking

Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen. 

Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso - oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een ere en strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘work-out’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Iedereen kan met Zumba meedoen. De pasjes zijn gemakkelijk te volgen en naarmate je oefent, ga je de pasjes ook steeds beter beheersen. 

 

Het is dus gewoon een super work-out waar iedereen aan mee kan doen, waarbij je ook nog eens met je gehele lichaam bezig bent! Aarzel niet en schrijf je in voor een gratis proefles!

 

Les duur: 50 minuten

 

 

Klik hieronder voor meer informatie.